Ko sem se zjutraj zbudila, sem se oblekla in si umila zobe. Poljubila sem mamo na lice in odšla v šolo.

Šola je bila v obliki zajca in učitelji so nam pisali domače naloge. Vsi učenci so imeli štiri roke in štiri noge. Namesto kuharic so kuhali smetnjaki. V razredih so plesale sladkorne pene. Neka pošast pa je pojedla vse slike z navodili. Na stranišču so gumijaste hobotnice igrale pingpong. Na hodniku pa so hodile povečane lizike.

Potem sem se zbudila in izvedela, da so bile to le čudaške sanje.

Živa Pirc, 3. razred

 

Na Osnovni šoli Kapela se je zgodilo nekaj posebnega. Skozi okno je padel sod poln denarja. Vsi so bili veseli, da bodo lahko kupili fliper avtomat. Ko boš izgubil igro, bo ta streljal sladkorno peno.

Tako je kapelska šola postala najbolj moderna šola in tako velika, da jo lahko vidiš z vesolja. Dobili smo tudi ekspres dvigala in električno telovadnico. Zdaj vsi radi hodimo v šolo. Tudi drugi otroci bi radi hodili v našo šolo, vendar jim nismo pustili.

Timotej Boldižar, 3. razred

 

Nekega zimskega dne je ježek Poldi pripravljal ozimnico. Ko je pripravljal ozimnico, je zapihal močan veter in ježku Poldiju je odpihnilo celo ozimnico.

Šel je do lisice Mice. Vprašal jo je, če ima kaj ozimnice. Lisica Mica je rekla, da jo ima, ampak je nima dovolj, da bi mu jo lahko posodila. Ves žalosten je odšel do polha Francija. Vprašal ga je, če ima kaj ozimnice. Polh Franci je rekel, da jo ima, vendar ne dovolj, da bi jo lahko posodil. Ves žalosten je šel naprej in prišel do srnice Matilde.

Rekel ji je, da nima ozimnice. Srnica Matilda mu je rekla, da ima ozimnico, ampak ne dovolj, da bi mu jo posodila. Ježek Poldi je spet odšel praznih rok. Prišel je do jazbeca Fernarda. Vprašal ga je, če ima kaj ozimnice. Tudi on je ni imel.« To so bile živali, ki so ježku Poldiju pripravile ozimnico in prenovile brlog. Ježek Poldi je bil tega zelo vesel.

Gal Vršič, 3. razred

Mentorica: Nina Budja Zalokar